top of page
  • Фото автораdarynamendela

ЛЬВІВСЬКИЙ БЕЗПЕКОВИЙ ФОРУМ



Львівський Безпековий Форум – це дискусійна платформа для пошуку відповіді на питання яким має бути новий безпековий порядок в світі. Він зібрав на одному майданчику провідних інтелектуалів та фахівців у сфері геополітики та міжнародної безпеки, політиків і представників військового командування Канади, США, України, Естонії та Молдови. Ключовою темою третього форуму стало “Росія в Європі: Старі помилки та нові виклики”

Дати проведення: 30 жовтня – 1 листопада 2018 року.

Історія відносин Росії з Європою схожа на коливання маятника – чим теплішими вони стають, тим, з часом, більше загострюється протистояння між ними. Україна є географічним і геополітичним заручником цього коливання протягом багатьох століть. Від того яким кольором забарвлений на політичній карті Київ залежить хто є переможцем у протистоянні Європи та Росії.

  • Чи може Росія бути рівноправним партнером для Європи не застосовуючи силу та страх?

  • Яка справжня ціна російських грошей, вкладених у критичну інфраструктуру – газопроводи, медіа, демократичні інституції?


Такі питання обговорювалися під час Львівського Безпекового Форуму. На цьогорічному форумі спікерами були: екс-міністр сільського господарства Литви, помічник Генерального секретаря НАТО з публічної дипломатії, виконавчий директор Fianna Strategies, керівник програми USAID “Права людини в дії” та інші.

Форум відвідало більше 200 учасників.


Відео трансляція форуму доступна для перегляду: перша частина та друга частина форуму.

Донори: Фонд Ганса Зайделя, Міжнародний фонд “Відродження”, Black Sea Trust for Regional Cooperation, Центр Інформації та документації НАТО в Україні

Партнери: “Інститут просвіти”, Український католицький університет, Львівська міська рада

bottom of page