top of page
  • Фото автораdarynamendela

ФОРУМ «КРЕАТИВНИЙ ПРОРИВ»



У Львові презентували нову стратегію розвитку міста в межах Форуму “Креативний прорив”

Захід проходив 9-10 березня 2018 року, метою якого було творення спільноти людей для вироблення нової моделі креативного міста в контексті розвитку міста.

Дискусії відбувались за участі провідних мислителів України, а також спеціального гостя Чарльза Лендрі (всесвітньовідомий британський фахівець з розвитку міст, автор концепції креативного міста, консультував міські ради Амстердама, Дубліна, Ляйпцігу, Любліна та ще трьох десятків міст).


Першого дня відбувались панельні дискусії на такі теми:

  • Реформа освіти: як виховати креативних і щоб критично мислили

  • Створення креативних хабів та інших місць концентрації ідей та інтелекту

  • Збереження талантів у місті: комфорт та можливості для самореалізації

  • Залучення талантів у місто


Хедлайнером першого дня був Чарльз Лендрі із своєю доповіддю, яку він презентував в приміщенні Львівського органного залу.

"Одне з правил креативного міста: перейти від культури «ні, тому що» до культури «так, якщо». Кожному місту треба хоча б 1% людей з таким мисленням. І якщо метрополія Львова має близько мільйона мешканців, то 1% активних людей – це насправді багато – 10 тисяч осіб!",– зазначив Чарльз.

Також автор додав, що саме культура визначає місто:

"А креативність – це кров, нервова система цього міста. Це те, що дає кисень будь-якому місту"

Другого дня пройшла стратегічна сесія за технологією відкритого простору з визначенням ключових тем, проектів Стратегії прориву на півріччя.

Отже, протягом цих двох насичених креативністю днів Львів занурився у вже готові напрацювання щодо Стратегії прориву Міста до 2027 року та почув багато цікавого, що потрібно ще допрацювати і втілити. Також дуже та важливим є те, що формат презентації дозволив максимально залучити ключових стейкхолдерів до її реалізації.

Донор: Міжнародний фонд «Відродження»

Партнери: Львівська міська рада, ГО «Креативне місто», Кластер розвитку освіти та креативності,Український католицький університет, готель «Леополіс», «НІКО-ЗАХІД», Lviv Media Forum, Студрада економічного факультету ЛНУ імені Івана Франка.

Посилання на подію: https://fb.me/e/3BHqOIjVH


bottom of page