top of page
  • Фото автораdarynamendela

МУНІЦІПАЛЬНИЙ РОЗВИТОК ТА ОНОВЛЕННЯ СТАРОЇ ЧАСТИНИ ЛЬВОВА (2010-2017)



Це спільний українсько-німецький проект, який впроваджувався Німецьким товариством міжнародної співпраці (GIZ) спільно з командою Інституту міста та управлінням охорони історичного середовища Львівської міської ради. Він базується на угоді, укладеній між українським та німецьким урядами.

Мета проєкту полягала в управлінні процесом оновлення старої частини міста Львова, беручи до уваги питання енергоефективності та збереження історичних пам’яток. Проєкт підтримує Львівську міську раду в покращенні адміністративних та фінансових передумов, а також в розробці довготривалих інструментів оновлення міста.


Співпраця Львова з проектом «Муніципальний розвиток та оновлення старої частини міста Львова» (GIZ) розпочалася з 2009 року. Спочатку вона була розрахована на 3 роки, проте тривала 8 років. Проект консультував міську раду Львова з питань інноваційних підходів та фінансових моделей для оновлення та розвитку старої частини міста, зокрема спільними зусиллями була розроблена Концепція інтегрованого розвитку центральної частини міста Львова, Довідник з облаштування міста, посібники щодо проведення певних робіт з оновлення частин історичних будівель, розроблено схеми та реалізовано програми співфінасування реставрації історичних об’єктів. Мешканцям історичних будівель проект надавав технічну та фінансову підтримку для проведення реставраційних робіт. За допомогою німецьких фахівців на відібраних об’єктах проводилися навчальні курси з фахової реставрації.


Основний інструмент впровадження проєкту – надання фахових консультацій відповідним органам, формування свідомого поводження з культурною спадщиною. В рамках проєкту також проводяться курси підвищення кваліфікації для місцевих ремісників, що спеціалізуються на окремих аспектах реставрації будівель; навчання проводиться на об’єктах.

Функція Інституту міста – адміністрування проєкту, а саме підписання договорів та координація зусиль сторін, що беруть участь в проєкті. GIZ контролює процес виконання реставраційних робіт, а також всі розрахунки. Активну участь в контролі реставрації приймає Управління охорони історичного середовища.


Сайт проєкту: www.urban-project.lviv.ua

Термін реалізації: 2010-2017

Донори: Німецьке товариство міжнародного співробітництва/ Deutsche Gesellschaft für internationale Zusammenarbeit (GIZ) GmbH, Львівська міська рада, мешканці

Бюджет: 17 млн грн

Партнери: GIZ, Управління охорони історичного середовища Львівської міської ради







Останні пости

Дивитися всі

СОЦІАЛЬНИЙ ПРОСТІР МІСТА: ПОТЕНЦІАЛ ДО ГРОМАДОТВОРЕННЯ (2015)

Мета дослідження – визначити наявність в місті неформалізованих мікрорайонів (не адміністративних), а також детальніше дослідити характеристики мешканців, які проживають у цих мікрорайонах, визначити

bottom of page