top of page
  • Фото автораdarynamendela

СОЦІАЛЬНИЙ ПРОСТІР МІСТА: ПОТЕНЦІАЛ ДО ГРОМАДОТВОРЕННЯ (2015)

Мета дослідження – визначити наявність в місті неформалізованих мікрорайонів (не адміністративних), а також детальніше дослідити характеристики мешканців, які проживають у цих мікрорайонах, визначити наявність у мешканців локальної ідентичності (прив’язки до того мікрорайону, в якому вони живуть), виявити цінності мешканців, а також ставлення до спільного простору та готовності до спільної роботи на користь власного мікрорайону.


Опитано: 2000 львів’ян, старше 18 років.

Похибка репрезентативності вибіркової сукупності: не перевищує 2,2%.

Першочергово, у якості дослідницької гіпотези, було виділено 58 невеликих районів міста. За результатами відповідей мешканців щодо меж їхніх мікрорайонів, а також їхніх назв, початково задані 58 районів об’єднались у 39.

Дослідницька концепція щодо вивчення потенціалу міста до громадотворення складалась з таких блоків: ідентичність мешканців (ідентичність щодо будинку, мікрорайону, міста), установки щодо вирішення соціальних проблем, інституційна довіра (рівень довіри до різних соціальних інститутів), проблеми міста та мікрорайону, ціннісні орієнтації мешканців, ставлення до спільного простору, соціальні контакти (спілкування з сусідами, об’єднання з сусідами), а також практики громадської активності.


Додаткова інформація Період реалізації: березень-квітень 2015 року Замовник: власне дослідження (в рамках проекту “Громади в дії”) Виконавець: Інститут міста та соціологічна агенція «Фама»



2 перегляди0 коментарів
bottom of page