top of page
  • Фото автораdarynamendela

ПЕРЕДУМОВИ ЗАПРОВАДЖЕННЯ ЕЛЕКТРОННОГО ВРЯДУВАННЯ У ЛЬВОВІ (2016)

Метою дослідження було визначити наявність доступу до комп’ютерної техніки та частоту її використання, рівень комп’ютерної грамотності львів’ян, використання Інтернету, а також поінформованість щодо електронних послуг, які надає Львівська міська рада.


Опитано 800 осіб, старше 16 років.Похибка репрезентативності вибіркової сукупності не перевищувала 3,5%.

Основні результати дослідження:

  • Як і в 2015 році, майже кожен п’ятий львів’янин (18,9%) не має доступу до комп’ютерної техніки (стаціонарний комп’ютер або ноутбук).

  • У 2016 році майже на третину зменшилася частка тих львів’ян, які не вміють користуватись комп’ютерною технікою (20,8%).

  • Підключення до Інтернету вдома є у 75,6% опитаних.

  • Використання мобільного Інтернету все більше стає невід’ємною частиною повсякденного життя. Майже кожен третій львів’янин користується мобільним Інтернетом щодня (29% у 2016, 23% у 2015). Ще більший приріст можемо спостерігати щодо використання саме 3G-інтернетом – 40% серед всіх опитаних, що на 17% більше, аніж у 2015 році.

  • Все більш впізнаваними та використовуваними стають електронні послуги загалом та послуги та сервіси Львівської міської ради, якими можна скористатись он-лайн. Так, 65% львів’ян зазначили, що мають практику користування електронними послугами (серед них інтернет-банкінг, оплата рахунків, комунальних послуг через Інтернет, купівля товарів, послуг тощо).

  • Що стосується електронних послуг та сервісів Львівської міської ради, то кожен четвертий львів’янин має досвід їх використання (26%). Це на 9% більше, аніж минулого року.

Дослідження 2016 року було проведено за методологією, використаною у 2015 році. Це дозволило здійснити порівняння показників 2016 та 2015 року та відслідкувати їх динаміку.



1 перегляд0 коментарів

Останні пости

Дивитися всі

ВИЩА ОСВІТА У ЛЬВОВІ (2016-2017)

Метою дослідження було визначити реальну кількість студентів у ВНЗ Львова; виявити особливості розподілу випускників за напрями підготовки та освітньо-кваліфікаційними рівнями; вирахувати частку інозе

ПРОБЛЕМИ ТА ПОТРЕБИ МЕШКАНЦІВ СИХІВСЬКОГО РАЙОНУ (2017)

Метою соціологічного дослідження стало виявлення основних проблем, можливостей Сихівського району та визначення основних показників якості життя мешканців Сихова. Впродовж липня 2017 року було опитано

bottom of page