top of page
  • Фото автораdarynamendela

ПРОБЛЕМИ ТА ПОТРЕБИ МЕШКАНЦІВ СИХІВСЬКОГО РАЙОНУ (2017)

Метою соціологічного дослідження стало виявлення основних проблем, можливостей Сихівського району та визначення основних показників якості життя мешканців Сихова.


Впродовж липня 2017 року було опитано 600 мешканців Сихівського району, віком від 18 років методом поквартирного опитування. Похибка репрезентативності вибірки з довірчою ймовірністю 0,954 не перевищувала 4%.

Основні результати дослідження:

  • Найвищим рівень довіри є до членів власних сімей і родичів – 88,2%. Далі йдуть волонтери (67,5%), церква (66,3%), армія (65,2%). Разом із цим довіра до прокуратури та судів, і до центральної влади (президент, ВР, Уряд) опинилися у кінці рейтингу – 30,2 і 27,3% відповідно.

  • Рівень довіри до місцевих інституцій є середнім. Так рівень довіри до Львівської міськради оцінили у 35,2%, до депутатів ЛМР – 33%, до міського голови – 41,2%, до районної адміністрації – у 44,2%, до ЛКП – 40,2%, до ОСББ – 45,8%. Рівень довіри до громадських організацій та ініціатив є вищим – 54,7%, до місцевих ЗМІ – у 44,2%, до поліції – 42%.

  • Найвищу оцінку – 3,4 бала – отримала транспортна інфраструктура. У цьому сегменті сихівчани високо оцінили покращення можливостей у сполученні з іншими районами міста (3,9), облаштування доріг дорожніми знаками (4) та світлофорами (3,8), а також кількість автозаправок (3,8).

  • Менш задоволені сихівчани умовами для пішоходів - якість пішохідних зон оцінили у 3,6 бала, а кількість пішохідних переходів – у 3,6. Водіїв турбує логіка дорожніх розв’язок – її оцінили у 3,5 бала. Стан дорожнього покриття оцінений у 3,3. Найбільше бракує мешканцям району велодоріжок (їх оцінили у 3,2), місць для паркування (2,7) та пандусів (2,6).

Дослідження стало одним із перших етапів проекту “План дій для зміцнення громад”, що фінансується Посольством Великої Британії в Україні в рамках проекту «Підтримка реформи децентралізації в Україні», який виконує Всеукраїнська громадська організація «Громадянська мережа «ОПОРА» у співпраці з Інститутом міста.

Додаткова інформація Період реалізації: липень 2017 року Замовник: Громадянська мережа ОПОРА Виконавець: Інститут міста



21 перегляд0 коментарів

Останні пости

Дивитися всі

ВИЩА ОСВІТА У ЛЬВОВІ (2016-2017)

Метою дослідження було визначити реальну кількість студентів у ВНЗ Львова; виявити особливості розподілу випускників за напрями підготовки та освітньо-кваліфікаційними рівнями; вирахувати частку інозе

СОЦІАЛЬНИЙ МОНІТОРИНГ ЯКОСТІ ЖИТТЯ У ЛЬВОВІ 2017

Метою дослідження було простежити динаміку основних показників якості життя у Львові згідно з авторською методикою Інституту міста, яку вперше розробили 2013 року. Усі індикатори якості життя мешканці

bottom of page