top of page
  • Фото автораdarynamendela

СОЦІАЛЬНИЙ МОНІТОРИНГ ЯКОСТІ ЖИТТЯ У ЛЬВОВІ 2017

Метою дослідження було простежити динаміку основних показників якості життя у Львові згідно з авторською методикою Інституту міста, яку вперше розробили 2013 року.


Усі індикатори якості життя мешканців міста Львів – це критерії ефективності діяльності управлінців різних сфер. Опитано 1200 мешканців Львові, від 18 років. Похибка репрезентативності вибіркової сукупності не перевищує 3,5%.

Основні результати дослідження:

  • У 2017 році показник якості життя становить 3,31 за 5-бальною шкалою. Загалом, порівняно з 2016 роком, мешканці міста дещо краще оцінили медичну та освітню сфери, проте виявили невдоволення щодо благоустрою та екології.

  • Мешканці міста оцінили середовищний комфорт на 3,43, а особистісний комфорт – 3,18. Респонденти котрий рік поспіль вище оцінюють якість наданих послуг, ніж стан наявної міської інфраструктури.

  • 93% опитаних пишаються тим, що мешкають у Львові, а 49% вважають, що їхнє життя залежить безпосередньо від них.

  • Щодня або майже щодня 40% мешканців використовують маршрутне таксі, 14% – трамвай, 12% – тролейбус, а 2% – велосипед.

  • 39% опитаних проводять відпустку вдома, а 23% систематично займаються спортом чи фізкультурою.

У дослідженні було висвітлено суб’єктивні оцінки мешканців про рівень їхнього задоволення комфортом міського середовища, матеріального та соціального блага.


Додаткова інформація Період реалізації: 10 червня – 10 липня 2017 Замовник: власне дослідження (в межах проєкту «Громади в дії») Виконавець: Інститут міста та соціологічна агенція «Фама»







10 переглядів0 коментарів

Останні пости

Дивитися всі

ВИЩА ОСВІТА У ЛЬВОВІ (2016-2017)

Метою дослідження було визначити реальну кількість студентів у ВНЗ Львова; виявити особливості розподілу випускників за напрями підготовки та освітньо-кваліфікаційними рівнями; вирахувати частку інозе

ПРОБЛЕМИ ТА ПОТРЕБИ МЕШКАНЦІВ СИХІВСЬКОГО РАЙОНУ (2017)

Метою соціологічного дослідження стало виявлення основних проблем, можливостей Сихівського району та визначення основних показників якості життя мешканців Сихова. Впродовж липня 2017 року було опитано

bottom of page