top of page
  • Фото автораdarynamendela

ПЕРСПЕКТИВИ РОЗВИТКУ ОСББ (2016)

В межах VII Форуму ОСББ у Львові було реалізовано опитування сере членів правління, голів ОСББ, експертів галузі тощо. Респондентів попросили надати власну оцінку потчній ситуації у сфері ОСББ в Україні.


Опитано 52 респонденти методом «face to face» інтерв’ю. Серед опитаних переважають учасники, що прибули на захід із Києва (19,2%), Львова (15,4%) та Харкова (13,5%). 53,8% респондентів є експертами у сфері ОСББ, 40,4% – головами або членами правління ОСББ, решту становлять представники будівельних компаній, компаній, що спеціалізуються на виготовленні опалювальних систем тощо. Основні результати:

  • Більшість опитаних учасників заходу схильні позитивно оцінювати поточні темпи розвитку ОСББ в Україні (51,9%) і лише 15,4% – негативно.

  • 67,3% респондентів вважають, що наступного року ситуація із розвитком ОСББ в Україні покращиться, 23,1% вважають, що усе залишиться без змін і лише 9,6% схильні негативно оцінювати перспективи розвитку галузі у майбутньому.

  • Серед чинних голів та членів правління ОСББ є досить популярним впровадження практик енергоефективності у будинках (81,0%). Найпопулярнішими практиками виявились заміна вікон загального користування (24,7%), використання енергоощадного освітлення (17,5%), встановлення лічильників тепла (12,3%), заміна дверей загального користування (12,3%) та утеплення систем водопостачання (12,3%).

  • Співпрацю із управляючими компаніями не можна назвати поширеною практикою серед представників галузі в Україні (95,2% опитаних не користуються їхніми послугами). Це пояснюють, насамперед, відсутністю потреби у послугах управляючих компаній (65,0%). Ще 15,0% опитаних зазначили, що вони лише створили ОСББ і поки що не мали змоги ознайомитися з компетенцією відповідних структур.


Додаткова інформація Період реалізації: жовтень 2016 Замовник: власне дослідження (в рамках проекту VII Форуму ОСББ) Виконавець: Інститут міста



4 перегляди0 коментарів

Останні пости

Дивитися всі

ВИЩА ОСВІТА У ЛЬВОВІ (2016-2017)

Метою дослідження було визначити реальну кількість студентів у ВНЗ Львова; виявити особливості розподілу випускників за напрями підготовки та освітньо-кваліфікаційними рівнями; вирахувати частку інозе

ПРОБЛЕМИ ТА ПОТРЕБИ МЕШКАНЦІВ СИХІВСЬКОГО РАЙОНУ (2017)

Метою соціологічного дослідження стало виявлення основних проблем, можливостей Сихівського району та визначення основних показників якості життя мешканців Сихова. Впродовж липня 2017 року було опитано

bottom of page