top of page
  • Фото автораdarynamendela

СОЦІАЛЬНИЙ МОНІТОРИНГ «ЯКІСТЬ ЖИТТЯ У ЛЬВОВІ 2016»

Мета дослідження було простежити динаміку основних показників якості життя у Львові, згідно авторської методики Інституту міста, розробленої у 2013 році. Розроблені індикатори якості життя мешканців міста - це критерії ефективності управлінської діяльності керманичів міста.


В ході дослідження було опитано 1200 львів’ян старше 18 років. Похибка репрезентативності вибіркової сукупності не перевищує 2,8%.

Основні показники цьогорічного моніторингу:

  • У 2016 році помітне незначне зростання значення індексу якості життя у Львові – він становить 3,31 (із 5 максимальних), на противагу 3,2 у 2013 році.

  • 74% опитаних львів’ян зазначили, що вони задоволені своїм життям у Львові. Це на 5% більше, ніж у 2013 році (69%).

  • Львів’яни очікують позитивних змін у найближчі 5 років. 63% зазначити, що ситуація в місті покращуватиметься.

  • Показник задоволеності комфортом міського середовища становить 3,46, що лише на 7% більше, ніж у 2013 році (3,23).

  • Львів’яни звично схильні вище оцінювати якість послуг, що надаються у різних сферах, аніж стан наявної міської інфраструктури.

  • Самооцінка мешканців власного особистісного комфорту залишається незмінною з 2013 року та становить 3,15 за 5-бальною шкалою.

У дослідженні було зроблено акцент на суб’єктивній оцінці, що дозволило почути думки львів’ян щодо комфорту міського середовища, матеріального та соціального благополуччя.






Останні пости

Дивитися всі

ВИЩА ОСВІТА У ЛЬВОВІ (2016-2017)

Метою дослідження було визначити реальну кількість студентів у ВНЗ Львова; виявити особливості розподілу випускників за напрями підготовки та освітньо-кваліфікаційними рівнями; вирахувати частку інозе

ПРОБЛЕМИ ТА ПОТРЕБИ МЕШКАНЦІВ СИХІВСЬКОГО РАЙОНУ (2017)

Метою соціологічного дослідження стало виявлення основних проблем, можливостей Сихівського району та визначення основних показників якості життя мешканців Сихова. Впродовж липня 2017 року було опитано

bottom of page